ЦИКЛАМЕН ЕУРОПЕУМ 9 СН CYCLAMEN EUROPEUM

ЦИКЛАМЕН ЕУРОПЕУМ 9 СН CYCLAMEN EUROPEUM
Производител: Boiron SA, France
5,00 лв.

Силното   главоболие  е  много неприятно  и дори може да бъде пагубно, когато  е  придружено от световъртеж или нарушение на зрението. Cyclamen Europaeum е  хомеопатично лекарство,  ефективно и сигурно решение за справяне с него.

 
Щамът на хомеопатично лекарство Europaeum Cyclamen идва от многогодишно растение от семейство Primulaceae. Както подсказва името, това цвете расте главно в Алпите, но също така се среща и  в Близкия изток. Тинктурата Cyclamen  Europaeum се получава  главно от грудките на това растение.

ПОКАЗАНИЯ; неврология
Cyclamen Europaeum е преди всичко хомеопатично лекарство  за главоболие. То се препоръчва особено за лечение на главоболие, придружени от замъглено зрение и виене на свят. В действителност, тези  симптоми  се явават   по-скоро преди  мигрена. Така че, преди да има главоболие, пациентът остава с впечатлението, че всичко, което гледа е размита и също се случва да вижда двойно. Понякога  изпитва усещането, че всичко около него се движи. След като тези предупредителни симптоми изчезват,  се появява  главоболие.  Болката е толкова натрапчива и непоносимо, особено в областта на челото  и може да достигне до  челюстите и зъбите. Мигрена често е придружено от хрема.

гастроентерология
Cyclamen Europaeum също се предписва за лечение на някои стомашни разстройства, особено в случай на лошо храносмилане, тоест, храносмилателната функция е нарушено. Това се проявява от група симптоми, а именно  киселини в стомаха, гадене и повръщане, запек или  диария. Освен това, пациентът се оплаква от метеоризъм и оригване.Cyclamen  Europaeum действа директно върху всеки от тези симптоми и облекчава болките. Нещо повече, това лекарство ще възстанови  храносмилателни функции на пациента.

ДОЗИРАНЕ; Препоръчителна доза  в  неврологията;
За да успокои кризите на главоболие и мигрена, обикновено се препоръчва пелети Cyclamen Europaeum 4 CH. Предписаната доза е 3 гранули, които да бъдат  приети на всеки пет минути, когато кризите са най-острите. Лечението трябва едновременно да  намалява  и  световъртежа. При жените, ако се появи  мигрена с идването на ненструацияа, е препоръчително да се вземат 5 гранули от Cyclamen  Europaeum 5 или  15 СН, сутрин и вечер от 20-ия ден на  цикъла.

Препоръчителна доза в гастроентерологията
В случай на проблеми, особенно  гадене и повръщане, е препоръчително да се вземат   гранули Cyclamen  Europaeum 5 СН или 7 СН. Ако болката е много силна, трябва да се  вземат  3 гранули  на всеки 15 минути, след  което  приемите  се разреждат  постепенно с подобряване  състоянието на пациента.

Производител; LABORATOIRES BOIRON, Франция

Потребители купили този продукт, също купиха

НАТРУМ МУРИАТИКУМ 30 СН NATRUM MURIATICUM

НАТРУМ МУРИАТИКУМ 30 СН NATRUM MURIATICUM
5,00 лв.

РАДИУМ БРОМАТУМ 9 СН RADIUM BROMATUM

РАДИУМ БРОМАТУМ 9 СН RADIUM BROMATUM
5,00 лв.

СУЛФУР 30 СН SULFUR

СУЛФУР 30 СН SULFUR
5,00 лв.