Acerola e натурален стимулант на имунната система.
Ацеролата (Malpighia glabra) или Acerolla, известнa също като Барбадосka череша е тропически храст или малко дърво в семейство Malpighiaceae. Разпространението варира от южен Тексас на юг през Мексико и Карибите до Перу и Бразилия. Той също така се отглежда в Индия.Расте до 3 м височина, с гъст, трънлив венец. Листата са вечнозелени, просто яйцевидни-копиевидни, дълги 5-10 см. Цветовете са в сенници от 2-5 заедно, всяко цвете 1-1,5 см в диаметър, с пет розови или червени венчелистчета.
Ацеролата е отличен източник на витамин С. Ацеролата съдържа от 1 до 4,5% витамин C (1000 до 4500 мг / 100 г) в ядливата част на плода. Това далеч надхвърля съдържанието на витамин С в обелени портокали (около 0.05 или 50 мг / 100 г). Витамин С е важен коензим, който се изисква за нормална метаболитна функция. Много животни могат да синтезират витамин С от глюкоза; Въпреки това, хората трябва да получат витамин изцяло от хранителни източници.
Действие;
• ефективен антиоксидант
• Поддържа дихателната система
• укрепва имунната система
• може да се възползва при исхемична болест на сърцето
• Поддържа здравословно сърдечно-съдовата система
• от съществено значение за производството на колаген
Състав:Съдържание в една капсула; Органичен Витамин С 100mg (от органична Ацерола - плодов екстракт), екстракт от органична Ацерола плод 500mg.
Други съставки: НРМС капсула, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат, силициев двуокис.
Противоалергични и противовирусни свойства: Витамин С е необходим, за производството на колаген, "лепилото", което укрепва много части на тялото, като мускулите и кръвоносните съдове. Витамин С също играе важна роля в заздравяването на рани и като естествен антихистамин. Помага също в борба с вирусите и за детоксикация от алкохол и други вещества.
• Антиоксидант:Заради антиоксидантните си свойства Acerola витамин С се смята, че защитава пушачи, както и хората, изложени на пасивно пушене, от вредното въздействие на свободните радикали.Спомага за намаляване на свободните радикали и ппредпазва LDL холестерола от окисление. Витамин С е един от най-важните антиоксидантни защитници на LDL.Витамин С може също така предпазва от сърдечни заболявания чрез намаляване на твърдостта на артериите и склонността на тромбоцитите да се слепват заедно.
• Детоксикация: Витамин С може да помогне за защитата на организма срещу натрупване или задържане на токсичния минерал, олово.
• Диабет: Витамин С спомага за намаляване на активността на ензима, алдоза редуктаза. Алдоза редуктаза е ензимът, отговорен за натрупването на сорбитол в очите, нервите и бъбреците на хора с диабет. Това натрупване се смята за отговорно за влошаване на тези части на тялото, свързани с диабет. Ето защо, намеса в дейността на алдозредуктаза теоретично помага за защитата на хора с диабет.
Начин на употреба: Вземете 1 таблетка два пъти дневно между храненията на празен стомах.
BIOVEA United Kingdom