Categories

ACM МОЛУТРЕКС РАЗТВОР фл. 3 ml Molutrex solution

ACM МОЛУТРЕКС РАЗТВОР фл. 3 ml Molutrex solution
31,20 лв.

MOLUTREX - 5% разтвор на калиева основа за премахване на молуски

Molluscum contagiosum е доброкачествено и силно заразно вирусно заболяване на кожата, което обикновено засяга кожата, а понякога и лигавицата, и което се увеличава непрекъснато през последните 10 години, особено при деца с атопична кожа .

Показания: Молуски* (Molluscum contagiosum).Молуските представляват полусферични, перловидни лезии на кожата, с леко хлътване в центъра. Най-често са множествени и с различен размер.

Aктивна съставка; В 10 ml воден разтвор има 0,5 mg калиева основа.

Начин на приложение: За външна употреба! Преди употреба, да се постави флакона на гладка повърхност, за да се избегне евентуалното му разливане! Поставя се малко от продукта върху шпатулата. Тя се докосва до ръба на флакона, за да се избегне образуването на капка. Разтворът се нанася върху молуските, с помощта на шпатулата. Остава се да изсъхне. Шпатулата се потапя във флакона на всеки 3 апликации. Да се повтарят апликациите върху една и съща молуска, в няколко последовaтелни дни, до появата на възпаление. Това става обикновено между 4-ти и 10-ти ден. В един ден се правят 2 апликации-сутрин и вечер. Възпалението е знак за бъдещото излекуване на молуските, което става обикновено след 4 до 6 седмици.

МОЛУТРЕКС не трябва да се използва при възпалени молуски. МОЛУТРЕКС не трябва да се прилага върху една и съща лезия, повече от 14 последователни дни. ВНИМАНИЕ! МОЛУТРЕКС е корозивен. Абсолютно е задължително приложението на разтвора само върху лезиите! Да не се използва върху лигавици или зоната около очите. В случай на кърмене, е противопоказано да се изпoлзва този продукт върху тези части на тялото, които могат да бъдат в контакт с бебето. Използването на МОЛУТРЕКС не се препоръчва при пациенти с остра форма на атопичен дерматит и при хора с понижен имунитет (напр. HIV позитивни). В случай на контакт на продукта с кожата около молуска, да се измие обилно с вода. В случай на контакт с очите, да се изплакнат обилно с вода. Да не се търкат очите и лигавиците при случайно попадане на продукта върху пръстите, а те да се измият с вода незабавно.

Състав:  воден разтвор на  калиева основа.

Начин на съхраниение: МОЛУТРЕКС не трябва да се използва след изтичане срока на годност, изписан на флакона! След употреба, капачката да се затвори добре! Флаконът да се съхранява във вертикално положение! Да се съхранява извън досега на деца! Флаконът може да се използва до 2 месеца след отварянето му, на стайна температура. Всеки флакон е за индивидуална употреба и не трябва да се използва от други! 

         Производител;Laboratoire dermatologique ACM,France