Categories

Акимба 1000 mg прах за перорален разтвор x 20 Akimba powder for oral solution

Акимба 1000 mg прах за перорален разтвор x 20 Akimba powder for oral solution
28,30 лв.

                    Този  продукт не може да бъде закупен онлайн

                    Това лекарство се прилага при лечението на грип и други инфекции засягащи дихателната система, при херпесни инфекции засягащи половите органи, както и при херпес зостер инфекции, както и при редица други инфекциозни заболявания, причинени от вируси като морбили, заушка, варицела, хепатит, инфекциозна мононуклеоза и др. Прилага се също така при генитални брадавици и други инфекции, причинени от човешкия папилома вирус, цитомегаловирус инфекции, както и при подостър склерозиращ паненцефалит.

                    Akтивна съставка; Инозин ацедобен димепранол / Inosine acedoben dimepranol. Всяко саше съдържа 1000 mg инозин ацедобен димепранол.

                    Дозиране; 

Възрастни и лица на възраст над 65 години -  Обичайната дневна доза е 50 mg/kg телесно тегло. Не може да приемате дневна доза, по-голяма от 4 g.

Деца на възраст над 1 година - Обичайната дневна доза е 50 mg/kg телесно тегло.

                 Начин на приложение; Съдържимото на едно саше се разтваря в чаша с малко количество вода (100 ml) и се разбърква добре до получаване на хомогенен разтвор.

                 Дозата, която ще приемате по време на Вашето лечение, ще бъде определена от вашия лекар в зависимост от Вашето телесно тегло и тежестта на заболяването. Определената дневна доза трябва да бъде приемане в няколко (2-3) равномерни приема. 

               Кога трябва да прекратите приложението на това лекарство ще определи лекарят. Не прекъсвайте прилагането на лекарството, ако това не е назначено от лекар. Ако спрете лечението е възможно желаният ефект да не може да бъде постигнат или симптомите на Вашето заболяване да се влошат.

               Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки, че не всеки ги получава. Необходимо е да незабавно да се свържете с Вашия лекар, ако получите:

Внезапно хриптене / свирене на гърдите;
Затруднено дишане и/или замайване;
Подуване на клепачите, лицето и гърлото;
Обрив и сърбеж, разпространен по цялото тяло.
Посочените по-горе прояви могат да бъдат симптоми на сериозни алергични реакции, които макар и много рядко не могат да бъдат изключени при лечение с това лекарство.

При лечение с това лекарство са възможни следните нежелани лекарствени реакции:

Много чести (срещат се поне при 1 на всеки 10 и при по-малко от 1 от всеки 100 лица, прилагали лекарството): Повишени стойности на пикочната киселина в кръвта и урината.

Чести (срещат се поне при 1 на всеки 100 и при по-малко от 1 от всеки 10 лица, прилагали лекарството): Повръщане, гадене, неразположение в областта на стомаха; Повишени стойности на кръвната урея и от кръвните тестове, които показват промени във функционирането на черния дроб; Обрив, сърбеж; Главоболие, световъртеж; Болки в ставите.

Нечести (срещат се поне при 1 на всеки 1000 и при по-малко от 1 на всеки 100 лица, прилагали лекарството): Диария, запек; Сънливост, безсъние; Нервност;  Повишено количество на отделената урина.

С неизвестна честота (от наличните данни не може да бъде направена оценка); Болка в горната коремна област; Зачервяване; Замаяност.

                 Други съставки; манитол, аспартам (Е951), ацесулфам калий, силициев диоксид, колоиден безводен, аромат на ягода (смес на ароматни вещества и малтодекстрин).

                 Да се съхранява при температура под 25°С.

Производител;Адифарм ЕАД, България