Categories

АЛМИРАЛ ГЕЛ 1,16% 100 g ALMIRAL Gel

АЛМИРАЛ ГЕЛ 1,16% 100 g ALMIRAL Gel
Manufacturer: Medochemie Ltd, Cyprus
8,30 лв.

Aктивна  съставка; АЛМИРАЛ гел съдържа 1.16 g диклофенак диетиламин. еквивалентно на 1 g диклофенак натрий на всеки 100 g. Диклофенак натрий е активното вещество в лекарствения продукт и е  нестероидно противовъзпалмтелно средство. 

             Показания; АЛМИРАЛ 1.16 % гел се използва за лечение на болка и оток. причинени от различни състояния, обичайно засягащи ставите, лигаментите (връзки на ставите), сухожилията и мускулите: 
• Изкълчвания, разтежения и наранявания на меките тъкани; 
• Локализирана форма па ревматизъм на меките i ькани; 
• Остеоартрит на периферни стави. нанр. коляно. 

               Начин  на  приложение; Гелът грябва леко да се втрива в кожата около подутата или болезнена област. В зависимост от големината на засегнатата област грябва да се нанасят около 2-4 g гел (еквивалентно на кръгла маса с диаметър около 2 - 2.5 cm), три до четири пъти дневно, освен ако Вашият лекар или фармацевт не е предписал друго. Може да усетите леко изстудяване на мястото па приложение върху кожата.  Не втривайте гела върху порязани места, рани или увредена кожа. Не покривайте кожата с превръзки или пластир след втриване на гела. 
               Пазете очите си от гела. Ако случайно попадне в очите Ви. измийте ги облино със студена вода. 

               След втриване на гела измийте ръцете си (освен ако те не са били област на лечение). 
Навяхванията. разтеженията и натъртванията трябва да се подобрят до 2 седмици. Ако това не стане или сте получили влошаване, уведомете Вашия лекар.

                Гелът не трябва ла попада в очите или мукозните мембрани. Не се препоръчва употребата на Адмирал 1.16% гел при деца на възраст под 12 години. АЛМИРАЛ не трябва да се приема по време на бременност, освен ако лекарят не прецени, че е абсолютно необходимо. 

                Не се препоръчва перорален прием на други медикаменти с диклофенак, докато се провежда лечението с АЛМИРАЛ ГЕЛ . Не прилагайте други гелове, маз или крем едновременно с АЛМИРАЛ ГЕЛ .

                АЛМИРАЛ ГЕЛ не се прилага при алергия към някоя от съставките на продукта, аспирин или други нестероидни противовъзпалителни средства.  Продуктът не е подходящ за астматици.

                Нежелани  лекарствени  реакции; АЛМИРЛЛ гел обикновено не причинява проблеми. Рядко може да се появят следните нежелани реакции: 
• Сърбеж, зачервяване, смъдене или образуване на мехури по кожата, където се в грива гелът. 
Подобни ефекти често са леки и изчезват след няколко дни. Ако те са тежки или продължават повече от няколко дни. трябва да кажете на Вашия лекар или фармацевт. 
Много рядко може да се прояви следното, а Вие незабавно трябва да информирате Вашия лекар: 
• Кожен обрив, разпространяват се по цялото тяло; 
• Пристъпи на затруднено пипане или астма, ангиоедем (подуване на лицето или устата и езика). 
• Pовишена чувствителност към слънчевата светлина. 

                Състав; диклофенак диетиламин 1,16%, пропилен гликол, изопропанол, карбоксиполиметилен, дипропилен гликол монометил етер, ментово масло, вода

                 Да се съхранява при темпратура под 25°С.

                 Производител; Medochemie Ltd, Кипър