Фино смляното от изсушено кокосово месо брашно е с по-нисък гликемичен индекс от повечето традиционни брашна. Богатата му текстура и естествената сладост го правят чудесно за печене. Това кокосово брашно е сертифицирано без глутен.
Кокосово брашно може да бъде заменено с до 1/3 пшеничното брашно в стандартни рецепти. Благодарение на високото си съдържание на влакна, абсорбира много течности, така че течността се увеличава с еднакво количество.Тъй като е без глутен, е необходимо да добавите яйце, чиа гел или дори да замените с малко количество брашно от тапиока, за да се уверите, че то се свързва правилно.
Кокосовото брашно е един от най-хранителните от всички алтернативни брашна. Богат източник на белтъчини и фибри, като не съдържат въглехидрати, това брашно може да се използва за производство на разнообразие от хляб, торти, кифли и много други вкусни екстри.
Кокосовото брашно подпомага имунната система и спомага за доброто здраве на кожата. Здравословна съставка в храната без глутен.
Сертификати; USDA, JAS,ISO 22000, EU organic farmong, FDA registration
Производител; VSS Products Pvt Ltd, Sri Lanka