Categories

ХОНДРОИТИН СУЛФАТ 250mg 100 капс. Biovea CHONDROITIN SULFATE

ХОНДРОИТИН СУЛФАТ 250mg 100 капс. Biovea CHONDROITIN SULFATE
Manufacturer: BIOVEA United Kingdom
51,00 лв.

       Хондроитин сулфат: помага за поддържането на здрави стави

• Облекчава ставните болки
• Намалява синовиалната болка и възпаление
• Намалява симптомите на остеоартрит
• Подхранва и смазва ставите

       Akтивни  съсавки;Съдържание  в  една капсула;  хондроитин сулфат 250 mg

       Хондроитин сулфат е една от основните съставки на хрущяла. Хондроитин сулфат се състои от повтарящи се вериги от молекули, наречени мукополизахариди. Това е основната част на хрущяла. Класифицира се като тип на гликозаминогликан, хондроитин сулфат е богат на сяра и е роднина на глюкозамин.

        Хондроитин сулфат привлича и задържа големи количества вода  в хрущяла  за изграждане на молекули  на протеогликани. Тъй като хрущялите не  се  кръвоснабдяват, тази течност е необходимо да се подхранват и смазват  ставите.

         Хондроитин сулфат е дълга верига молекули с отрицателен заряд, прикрепен към него. Тъй като тези вериги се увиват около протеогликаните   те се  облъскват помежду си и по този начин се създават пространства между всички протеогликани. Това са така наречените матрици на хрущяла и това е мястото, където флуида преминава. Възможно е да има колкото се може повече  от тези вериги в една  молекула  протеогликан  - по този начин ние имаме супер фиксатор на вода,  тези молекули са далеч една от друга и не може да се слепват една  с друга.

        Хондроитин защитава хрущяла и го предпазва  от счупване, както и  инхибира някои "хрущялни дъвчащи" ензими и се намесва в метаболизма на други ензими, които  стимулират производството на протеогликани, глюкозамин и колаген.

        Ранно изследване показва, че хондроитин може да помогне за лечение на псориазис.

        Хондроитин сулфат е показан  за предотвратяване на атеросклероза, и дори може да помогне за предотвратяване на допълнителни усложнения при атеросклероза.

        Начин на приложение; Приемайте по една (1) капсула, два пъти дневно по време на хранене.

        Други  съставки; Малтодекстрин, хидроксипропил метилцелулоза, магнезиев стеарат

        Използвайте предпазливо при алергия или свръхчувствителност към хондроитин сулфат, продукти.

        Ако сте бременна или кърмеща, консултирайте се с лекар, преди да използвате този продукт. ДРЪЖТЕ ДАЛЕЧ ОТ ДЕЦА.           Съхранявайте на хладно и сухо място.

         Производител; BIOVEA United Kingdom