Електронен клиничен термометър Thermoval® Standard

Електронен клиничен термометър Thermoval® Standard
Производител: PAUL HARTMANN AG , Germany
11,50 лв.

                        Начини на измерване

                        В ануса (ректално) От медицинска гледна точка това е най-точният начин на измерване, защото температурата, измерена по него, е най-близка до вътрешната температура на тялото. При този начин върхът на термометъра се въвежда внимателно в ануса максимум 2 см. Обичайното време за измерване е около 40 до 60 секунди. Под мишницата (аксиларно) Под мишницата се измерва повърхностната температура, която за разлика от ректално измерената температура, при възрастните може да се различава с около 0,5 °C до 1,5 °C. Обичайното време за измерване е около 90 секунди. Обърнете внимание, че например при охладени мишници получената стойност не е точна. За да получите точен резултат, който е най-близо до вътрешната температура на тялото, препоръчваме да удължите времето на измерване с 5 минути.

                        В устната кухина (орално) В устната кухина има различни зони на топлина. Оралната температура обичайно е с около 0,3 °C до 0,8 °C по-ниска от ректалната. За да получите възможно най-точен резултат, поставете върха на термометъра вляво или вдясно от основата на езика. Накрайникът на термометъра трябва да има постоянен контакт с тъканите и да е разположен под езика отзад в един от двата „топли джоба“. По време на измерването дръжте устата си затворена и дишайте равномерно през носа. Не приемайте храни и напитки непосредствено преди измерването. Обичайното време за измерване е около 60 секунди.

                       Забележка Моля, имайте предвид, че Thermoval Standard е максимален термометър, тоест показаната температура може да се покачи леко ако измерването продължи след звуковия сигнал. Силно препоръчваме измерването да се извършва ректално, тъй като този метод се счита за най-точен при определяне на базалната температура и Ви съветваме да удължите времето за измерване с 3 минути след прозвучаване на звуковия сигнал. Почистване и дезинфекция Най-добрият начин за почистване на термометъра е с прилагане на дезинфектант (напр. 70 % етилов алкохол) с влажна кърпа.  

                        Предпазни мерки за безопасност Не допускайте изделието да влиза в контакт с гореща вода. Не го излагайте на високи температури или пряка слънчева светлина. Не изпускайте термометъра. Той не е нито удароустойчив, нито устойчив на сътресение. Не огъвайте и не отваряйте изделието (с изключение на отделението за батерии). Не го почиствайте с разредители, петрол или бензин! Почиствайте го само с чиста вода или дезинфектанти. Не потапяйте термометъра в течност за повече от 30 минути. Ако температурата на околната среда е над 35 °C, потопете върха на термометъра в студена вода за около 5 до 10 секунди, преди да мерите температурата. Една постоянно висока температура, особено при деца, трябва да се лекува с медицински средства – моля, свържете се с Вашия лекар. 

                         Спецификации

Тип: Максимален термометър

Обхват на измерване: от 32 °C до 42,9 °C

Точност: +/– 0,1 °C в обхвата от 35,5 °C до 42 °C +/– 0,2 °C за останалия обхват на измерване

Дисплей: 3-цифров LCD дисплей (единица мярка на показване 0,1 °C)

Температура на съхранение/ транспортиране: от –25 °C до +55 °C; относителна влажност ≤ 95 %

Температура на околната среда по време на употреба: от 10 °C до 35 °C; относителна влажност ≤ 80 % 

3 години гаранция

PAUL HARTMANN AG