Глутатионът е мощен антиоксидант, естествено вещество, открито в различна степен във всички клетки, тъкани, органи и системи и течности в организма. Това е трипептид съединение, съставено от три аминокиселини: цистеин, глицин и глутаминова киселина. Глутатионът е най-известен с ролята си на мощен антиоксидант. Играе важна роля в отбраната на организма срещу болестите, токсините, вирусите, неблагоприятното въздействие на околната среда, радиацията и окислителният стрес (свободните радикали). Без Глутатион, нашият черен дроб би се задръстил бързо с токсини, в резултат на което органите нямаше да могат да изпълняват своята работа и ще настъпи смърт. Нивото на Глутатион в клетките определя колко дълго ще живеем. Започвайки приблизително с навършването на 20 годишна възраст, производството на Глутатион намалява приблизително с 1% на година. Но неблагоприятните екологични условия и прекомерната употреба на лекарства, могат да нарушат изработването на Глутатион още по- бързо. Много учени предполагат, че съкращаването с 30% на производството на Глутатион е достатъчно за това, че клетките да престанат да функционират нормално.
Тялото произвежда естествен глутатион, но нивата намаляват с възрастта. Фактори като неправилно хранене, усилени тренировки, наднормено тегло и някои здравни условия също могат да повлияят на нивата на глутатион.
Глутатионът може да се получи чрез диета, с месо. Идеален източник са плодовете и зеленчуците (като спанак, домати и аспержи) в умерени количества. Консумирането на храни, богати на сяра-съдържащи аминокиселини помага в производството на глутатион в организма.
Дейсвие; Играе важна роля в отбраната на организма срещу болестите, токсините, вирусите, неблагоприятното въздействие на околната среда, радиацията и окислителният стрес (свободните радикали). Без Глутатион, нашият черен дроб би се задръстил бързо с токсини, в резултат на което органите нямаше да могат да изпълняват своята работа и ще настъпи смърт. Нивото на Глутатион в клетките определя колко дълго ще живеем. Започвайки приблизително с навършването на 20 годишна възраст, производството на Глутатион намалява приблизително с 1% на година. Но неблагоприятните екологични условия и прекомерната употреба на лекарства, могат да нарушат изработването на Глутатион още по- бързо. Много учени предполагат, че съкращаването с 30% на производството на Глутатион е достатъчно за това, че клетките да престанат да функционират нормално.
Активна съставка; L-Glutathione (reduced) 500 mg
Други съставки;Gelatin (capsule), rice flour and magnesium stearate (vegetable source).
Дозиране; По 1 капсула дневно, или както е указано от медицински специалист.
Съхранявайте на сухо и при стайна температура