Categories

HIMALAYA ТУРМЕРИК /КУРКУМА/ капс.x 60 Turmeric

HIMALAYA ТУРМЕРИК /КУРКУМА/ капс.x 60 Turmeric
8,20 лв.

        Антиоксидант. Съдейства за поддържане на нормална защитна реакция на имунната система. Допринася за нормални нива на холестерола и за нормално функциониране на ставите. С благоприятен ефект за здрава и сияйна кожа

         Akтивни  съставки; 

Куркумата (Haridra) действа като противовъзпалително средство при остри и хронични възпаления. Това е изключително полезно  в успокояването на  кожни алергии. Куркумата е естествен  детоксикатор на   кръвта  и анти-микробно средство, което помага за облекчаване на кожни заболявания и подобрява тена.

Neem (Nimba) е почитана билка в Аюрведа. Тя  е полезна  за лечение на нарушения на кожата, поради детоксикация Растежът на бактериите, причиняващи   акне като Propionibacterium acnes (P. acnes) и  Staphylococcus epidermidis   също се инхибира от Neem. Ролята на Neem при акне се подкрепя от изследвания, които показват, че  проявява противовъзпалително действие  чрез потискане на  бактериите посредством  индуцирани реактивни кислородни видове (ROS) и про-възпалителни цитокини, TNF-a и IL-8.

  • Куркума е известна и използвана от хилядолетия. Има отличителен жълт цвят и пикантен вкус.
  • Тя е една от най-изследваните билки, благодарение на многобройните ползи за здравето.
  • Куркуминът, основна съставка в куркумата, повлиява различни видове възпаления в тялото като се насочва към многобройни пътеки на възпаление на клетъчно ниво.
  • Има мощно антиоксидантно действие в борбата срещу вредните свободни радикали. Съдейства за поддържане на нормалната защитна реакция на имунната система.
  • Допринася за нормални нива на кръвната захар и на холестерола.  
  • Подпомага оптималното функциониране на ставите. 
  • Има благоприятен ефект за храносмилателната система.

          Начин на употреба: По 1 капсула два пъти дневно след хранене. 

          Производител; Himalaya Drug company