Categories

ЙОД ОТ КЕЛП 225mcg 250 вег. капс. Biovea IODINE FROM KELP

ЙОД ОТ КЕЛП 225mcg 250 вег. капс. Biovea IODINE FROM KELP
Manufacturer: BIOVEA United Kingdom
31,50 лв.

             За здравословна  функция  на  щитовидната жлеза.

             Вегеариански  продукт

             Akтивна  съставка;Съдържание  в една  капсула -  Йод (от водорасли) 225mcg

• Поддържа нормалния метаболизъм
• Действа като антибиотик в тялото
• Регулира както  щитовидната жлеза, така  и хипофизата
• Подкрепя  панкреаса и простатата

               Йодът е минерал, необходим за тироидните  хормони, които  играят  роля  за поддържане на нормалния метаболизъм във всички клетки на тялото. Хората, които избягват млечни продукти, морски дарове, преработените храни и йодирана  сол може да изпитат недостиг.

                Пациентите  се  нуждаят  от   определено  количество йод за оптимална функция на щитовидната жлеза. Съдържанието на йод  във  водораслите   е доста променливо  и зависи от вида, местоположението, сезона, частта  от растението, метода  на   прибиране на реколтата и условията  за съхранение. Ядивните водорасли  (предимно ламинария) съдържат  някои от най-естествено срещащите  се количества от йод. Keлп  има солен вкус  и хората са го  използвали   вместо сол. Също така е естествен източник на йод. Keлп  съдържа алгин, емулгатор, който  се използва в различни продукти.

               Келп е вид морски водорасли  с високо съдържание на витамини, хранителни вещества и минерали, който  служи чудесно като  ежедневен  източник на тези  вещества. Това  са  особено полезни  витамини за жените, защото са  с високо съдържание на желязо, калций и калий, от  съществено значение за жени по време на менструация, както и по време на бременност или кърмене. 

               Йодът е от жизненоважно значение за добрата  функция на щитовидната жлеза, което от своя страна е от съществено значение за здравето. Дефицита  на  йод   по време на бременност и най-ранно детство може да доведе до кретенизъм (необратима умствена изостаналост и тежки моторни нарушения). При възрастни, понижения  прием  на  йод (или много високите дози) може да предизвика хипотиреоидизъм. Хипотиреоидизъм може да се прояви  с  ниски нива на енергия, суха, лющеща се или жълтеникава кожа, изтръпване и мравучкане в крайниците, наддаване на тегло, забравяне, личностни промени, депресия, анемия и продължителни и тежки периоди при  жените. Често  се  наблюдава  гуша  и  разширения на щитовидната жлеза. Хипотиреоидизъм може да предизвика синдром на карпалния тунел и феномен на Рейно,  значително повишаване на нивата на холестерола и нивата на хомоцистеин  в около 10% от случаите. Коригирането  на  хипотиреоидизъм може да доведе до намаляване с 30% на холестерола и нивата на хомоцистеин.

              Проучвания, направени от международен екип от учени от Великобритания, Германия, САЩ, Швейцария, Франция и Холандия, показват биологичната  роля на  йод като неорганичен антиоксидант  в живата  система  и  интересните  ефекти на йод в  борбата  със  свободните радикали в човешки кръвни клетки.

              Йодът е от съществено значение за тялото, защото той  помага на щитовидната жлеза, за да функционира правилно. На свой ред,  щитовидната жлеза контролира растежа, енергията  и обмяната на веществата . Тъй като водораслите са  естествен източник на йод, който се абсорбира от тялото  по-бавно и безопасно, отколкото химическия йод, за хората, които са алергични към химически йод, водораслите са  идеална алтернатива.  Keлп  регулира  щитовидната жлеза и хипофизата и  активира всички жлези в тялото. Чудесен е за растеж на ноктите и загубата  на коса и може да помогне за регулирането на телесната температура. Той  помага, ако имате проблеми с хронична ниска телесна температура.  Водораслите  са  полезни  за панкреаса и простатата. Йод   изгражда клетъчните мембрани, помага на храносмилателната система, може да помогне за предотвратяване на растежа на тумори, за прочистване на тялото от  радиация и нормализиране на нивата  на   хормоните. Последното  го прави отлична   добавка  по време на бременност.  Keлп  действа като антибиотик в тялото  когато е налице инфекция.

                Начин на  приложение; Да  се  вземе  по  един  капсула дневно с храна.
                Ако сте бременна или кърмите, консултирайте се с лекар, преди да използвате този продукт.

                Съхранявайте на хладно и сухо място. 

                Други съставки: оризово брашно, целулоза, магнезиев стеарат.