Categories

КЕЛО КОТ СПРЕЙ 100 ml KELOCOTE SCAR SPRAY

КЕЛО КОТ СПРЕЙ 100 ml KELOCOTE SCAR SPRAY
101,00 лв.

                  Kelo-Cote е патентован силиконов гел за лечение и премахване на хипертрофични и келоидни белези. Kelo-cote® се използва успешно за лечение  на белези в резултат на травма, изгаряния и операция.

                  Белезите са резултат от физиологичен процес на зарастване на раните, които засягат дермалния слой на кожата. Организма образува нови колагенови влакна, за да се поправи вредата. Kelo-cote е предназначен за третиране на стари и нови хипертрофични белези и келоиди, получени при хирургически интервенции, травми, рани и изгаряния. Продуктът е подходящ за употреба от деца и хора с чувствителна кожа. Kelo-Cote Спрей  e специално предназначен за големи и чувствителни белези, както и такива, причинени от изгаряния.

                   Активни съставки; Полисилоксан, силициев двуокис.

                  Силиконът е клиничен златен стандарт за лечение на белези и превенция на белези, демонстриращ клинична ефикасност спрямо всички  форми на локално лечение и се препоръчва от “Международната консултативна група за лечение  на белези” като средство на избор на лечение при:

• Линейни хипертрофични белези
• Келоиди
• Обширни белези от изгаряния 

                   Kelo-Cote намалява зачервяването, омекотява, изравнява и заглажда повдигнатите белези, облекчава сърбежа, дискомфорта и болката, свързана с белезите. Продуктът е прозрачен и без аромат. Прилага се лесно и безболезнено и не е необходимо да се отстранява. Идеален е за всякакви неравни повърхности по кожата, независимо от големината на белега. Върху Kelo-Cote може да се нанася козметика и фотозащитни кремове.

                     Уникалната  формула , лек, самоизсушаващ се силиконов гел, позволява на Kelocote® Spray да се нанася без триене или докосване. 

                    Начин  на приложение; 

  • Нанася се много тънък слой върху суха кожа, 2 пъти на ден, без разтриване
  • Изсъхва за 4 – 5 минути
  • Подължителност на лечение: 2 – 3 месеца

Производител; Sinclair Pharmaceuticals Ltd.