Categories

Л-КАРНИТИН сол. 1100mg 473ml. Biovea L-CARNITIN LIQUID (Raspberry)

Л-КАРНИТИН сол. 1100mg 473ml. Biovea L-CARNITIN LIQUID (Raspberry)
Manufacturer: BIOVEA United Kingdom
32,24 лв.
30,70 лв.

 

  Преобразува мазнините в енергия

• Поддържа здравето на сърцето и  функцията  на  белите дробове
• бори се  със свободните радикали
• Укрепва мускулната тъкан след тренировка

              Akтивни  съставки:Съдържание  в  една  доза , супена лъжица от 15 ml-  L-Carnitine Carnipure™ (100 % натурален) 1100mg; Hydroxy-Citric Acid 20mg; Pantothenic Acid (as d-calcium Pantothenate) 10mg; Sodium 2mg;  

              L-карнитин е хранително вещество, отговорнo   за транспортирането на дълговерижните мастни киселини, необходими  за  производството  на  енергия  до  центровете на клетките (митохондрии). С други думи, L-карнитин помага на тялото да конвертира  мастните  киселини в енергия, която се използва предимно за мускулни дейности от цялото тяло. Тялото произвежда L-карнитин в черния дроб и бъбреците и го съхранява в скелетните мускули, сърцето и мозъка. В ранна детска възраст и в ситуации на високо енергийни нужди, като например бременност и кърмене-необходимостта от L-Carnitine може да надвиши  количеството, което тялото може да произвежда.

              Показания; 

              Сърдечно-съдови заболявания: Изследванията показват, че хората, които приемат L-карнитин съдържащи добавки показват значително подобрение в  тяхната  сърдечно-съдова  функция.

             Баланс на  холестерола: L-карнитин  може   значително да  понижи  LDL холестерол и триглицеридите  и да  повиши HDL (добри нива на холестерол).

             Енергия: Съединенията в L-Carnitine могат  да  помогнат  за конвертиране   на  мазнините в използваема енергия, като  увеличат ефективността на упражненията  и издръжливостта.

            Здравето на черния дроб: Добавянето на L-Carnitine може да помогне за предотвратяване  на щетите, причинени от натрупването на мазнини  в черния дроб.

            Бъбреци : Бъбреците  стимулират производството на естествен L-Carnitine и ако са  болни, може да предизвикат значителен недостатък на това  вещество. Хора с проблеми с бъбреците могат да се възползват от добавянето на L-Carnitine, ако се препоръчва от медицински специалист.

            Безплодие  при  мъжете: Малкия  брой сперматозоиди са свързва  с ниски нива на L-карнитин при мъжете. Изследователите предполагат, че допълнителния  прием  на  L-Carnitine може да увеличи броя на сперматозоидите и тяхната мобилност.

           Синдром на хроничната умора (CFS): Свойствата на аминокиселините  в L-Carnitine може да помогнат  на тези, които страдат от синдром на хроничната умора, облекчаване на  чувството  на  умора  и насърчаване на по-естествена  енергия.BIOVEA L-карнитин течност съдържа 100% естествен L-карнитин. Не  съдържа  синтетичен D-карнитин или DL-карнитин. (D-карнитин и DL-карнитин са по-малко ефективен от L-карнитин, и не се препоръчват поради техните нежелани  странични ефекти.)

           Начин  на  употреба;: Като хранителна добавка, приемайте по 1 супена лъжица в зависимост от случая или преди тренировки или както е препоръчано от Вашия лекар.

            Други съставки: Пречистена вода, глицерин, естествени аромати, лимонена киселина, натриев бензоат.

            Без мая, царевица, пшеница, захар, соя, млечни продукти, риба, изкуствени оцветители и аромати.

            Производител;BIOVEA United Kingdom