Categories

ЛИХЕНСЕД СИРОП 100 ml Lichensed Sirop

ЛИХЕНСЕД СИРОП 100 ml Lichensed Sirop
8,40 лв.

                     Akтивни  съставки; Lichensed® [Cetraria islandica, Uncaria tomentosa, Propolis, Drosera rotundifolia], Althaea offi cinalis, Plantago major.

                     ЛИХЕНСЕД е балсамов сироп за облекчаване на симптомите при кашлица. Активните съставки  екстракти от исландски лишей, котешки нокът, кръглолистна росянка, живовляк, лечебна ружа, както и прополис, действат успокояващо и неутрализират болката при възпалени лигавици. Сиропът може да се приема както при суха, така и при продуктивна кашлица като допълващ терапевтичен продукт.

                    Специфичното действие на балсамовия сироп се дължи на уникална ЛИХЕНСЕД формула. Всяка от билковите съставки упражнява специфичното си действие, а всички заедно подпомагат преодоляването на болестните състояния.  Биоактивните съставки са с противовъзпалителен и обезболяващ ефект. Добавката от лечебната ружа алтея улеснява освобождаването от събрани секрети и улеснява дишането и преглъщането.

                    Дозиране; Деца на възраст 2-6 години могат да вземат по 2.5 мл на 8 часа, след хранене; приемът за деца над 6 години и подрастващи е по същата схема, при единична доза от 5 мл; възрастни могат да приемат същата доза на всеки 6 часа. Продължителността на приема се консултира с лекар.

                   При точно спазване на дозировката и интервалите между приеми не се очакват странични ефекти. Възможни са смущения от алергичен тип при свръхчувствителност към растителните биокомпоненти.

                  Сиропът ЛИХЕНСЕД не се прилага при алергия към някоя от съставките. Този продукт не е приложим при деца под двегодишна възраст.Приемът на този сироп не бива да се комбинира с друг продукт с подобно действие.

                  При бременност е наложителна предварителна консултация с лекар.

                  Производител; Promo Pharma, San Marino

      

                    Други  съставки; fructose, water, fl avor, sodium lactate, alcohol, potassium sorbate, citric acid.