Categories

Монтавит Глицерин супозитории 1g 10 бр.Montavit Glycerin suppositories

Монтавит Глицерин супозитории 1g 10 бр.Montavit Glycerin suppositories
4,80 лв.

             Една супозитория от 1 грам съдържа 0,8 грама безводен глицерин.

              Глицерин Монтавит супозитории са медицински продукт за лечение на констипация (запек),като спомагат за по-лесното изхождане. Глицерин Монтавит супозитории омекотяват изпражненията, ако имате болезнени анални оплаквания, например хемороиди или болка при дефекация (анални фисури). Облекчават дефекацията при лежащо болни. Глицерин Монтавит супозитории помагат за евакуацията на чревното съдържимо по няколко начина: рефлексът на евакуация (рефлексът на изхождане) се активира чрез контакт на супозиторията с лигавицата на дебелото черво. Освен това глицеринът има омекотяващ ефект върху изпражненията и осигурява определено смазващо действие, чрез което се улеснява преминаването на изпражненията и тяхното отстраняване от организма. Действието на супозиторията започва в рамките на 1 час от нейното поставяне в ануса. Формата на супозиторията до голяма степен се запазва, тъй като тя не се топи, а количеството течност в дебелото черво е твърде малко, за да се разтвори глицериновата супозитория. В резултат елиминирането на супозиторията е в почти непроменен вид по време на изхождането.

                Глицерин Монтавит супозитории помагат за евакуацията на чревното съдържимо по няколко начина: рефлекса на евакуация (рефлекса на изхождане) се активира чрез контакт на супозиторията с лигавицата на дебелото черво. Освен това глицеринът има омекотяващ ефект върху изпражненията и осигурява определено смазващо действие, чрез което се улеснява преминаването на изпражненията и тяхното изхвърляне от организма. Действието на супозиторията започва в рамките на 1 час от нейното поставяне в ануса. Формата на супозиторията до голяма степен се запазва, тъй като не се топи, а количеството течност в дебелото черво е твърде малко, за да се разтвори глицериновата супозитория. В резултат елиминирането на супозиторията е в почти непроменен вид по време на изхождането.

                 Дозиране;Поставете супозиторията в ануса.  Кърмачета и малки деца: Една супозитория от 1 грам, когато е необходимо.

                 Глицерин Монтавит супозитории не трябва да се използват в случай на свръхчувствителност към глицерин или някоя от другите съставки.

                 Ако се прилагат правилно, страничните ефекти са редки и малко вероятни. Понякога може да се появи неприятно усещане в ануса или чувство за парене в ректума.   

                 Други съставки; стеаринова киселина, натриев хидроксид, вода.

                 Производител; Montavit Ges.m.b.H., Austria