Categories

Ниацин инозитол хексаникотинат 500 mg 90 капс. Natural Factors Niacin Inositol Hexanicotinate

Ниацин инозитол хексаникотинат 500 mg 90 капс. Natural Factors Niacin Inositol Hexanicotinate
29,00 лв.

Помага за   увеличаване на "добрия" холестерол, като същевременно намалява нивата на "лошия" холестерол
Поддържа сърдечно-съдовата функция
Подпомага  метаболизма на мазнините, протеините и въглехидратите

                Активни съставки;  Всяка капсула съдържа:
Ниацин (инозитол хексаникотинат* ) 500 mg
Инозитол (инозитол хексаникотинат) 120 mg
              * Ниацин, доставен под формата на инозитол хексаникотинат, намалява страничните ефекти, свързани с други форми на ниацин във високи дози, като зачервяване на кожата и разстроен стомах.

                 Витамин В3 е известен също като ниацин и е част от водоразтворимото семейство витамини от групата на В комплекс. Фактор за добро здраве, ниацинът има много приложения; като помощ при разграждането и използването на въглехидрати, мазнини и протеини. Той също играе важна роля в поддържането на сърдечно-съдовото здраве.

                 Ниацинът предлага подкрепа за сърдечно-съдовата система чрез положителен ефект върху нивата на холестерола чрез намаляване на LDL и триглицеридите, като същевременно повишава нивата на HDL - добрия холестерол. Инозитолът сам по себе си също се използва терапевтично за намаляване на холестерола.

                 Natural Factors  Niacin Inositol Hexanicotinate  осигурява ниацин под формата на инозитол хексаникотинат, който минимизира страничните ефекти, свързани с други форми на ниацин във високи дози, като зачервяване на кожата и разстроен стомах. При поглъщане инозитол никотинат се  хидролизира в организма, за да освободи ниацин и инозитол, което позволява и двете съставки  да функционират при намаляването на нивата на холестерола в организма. Той действа като бавно освобождава ниацин; следователно ефектът на зачервяване не е вероятно събитие при поглъщане.

                  Дозировка и приложение:  По 1 капсула дневно с храна.

                  Нелекарствени съставки;Микрокристална целулоза, желатинова капсула (желатин, пречистена вода),растителен магнезиев стеарат  (смазващ агент). 

                  Производител; Natural Factors Nutritional Products Ltd.,Canada