Categories

НОВАРИКС 90 табл. Novarix

НОВАРИКС 90 табл. Novarix
35,30 лв.

NOVARIX действа срещу първопричината за венозната болест, а именно слабостта на съдовата стена. Едновременно с това NOVARIX е венотоник (повишава венозния тонус), вазопротектор (повишава устойчивостта на малките кръвоносни съдове) и подтиска възпалителния процес.

      Всяка таблетка NOVARIX съдържа:

  • 500 mg флавоноиди- микронизирана пречистена флавоноидна фракция,  състояща се от 90% (450 mg) диосмин и 10% (50 mg) други флавоноиди – хесперидин, диосметин, линарин и др - 

    Флавоноидите подтискат възпалителния процес в стената на вените. Освен това, те увеличават тонуса на вените и нормализират пропускливостта на капилярите. В резултат на тези ефекти, отокът и болката намаляват и в последствие изчезват напълно. В допълнение, флавоноидите в NOVARIX предпазват капилярите и малките съдове от редица увреждащи фактори (свободни радикали, медиатори на възпалението) и повишават тяхната устойчивост и здравина.

    Флавоноидите в NOVARIX са пречистени и микронизирани. Това прави усвояването им от организма по-бързо и по-пълноценно, което води до по-бързо облекчаване на симптомите.

  • 100 mg хидролизиран колаген тип III- В организма на човека има над 20 вида колаген. От тях, колаген тип III е с най-голямо значение за кръвоносните съдове. Нишките  му изграждат финна мрежа в стената на кръвоносните съдове, която поддържа тяхната форма, структура и обем. Здравината на колагеновата мрежа определя здравината на съдовата стена. Допълнителният прием на колаген тип III осигурява на организма възможност да поддържа стените на кръвоносните съдове здрави. Колаген тип III в състава на NOVARIX е хидролизиран, което прави усвояването му от организма бързо и сигурно.
  • 50 mg еластин - Еластинът в състава на NOVARIX е друг важен градивен елемент на съдовата стена, който осигурява нейния тонус и еластичност. Когато еластинът е с правилна структура и в достатъчно количество, съдовата стена е способна да понесе допълнителни натоварвания, предизвикани от продължително стоене прав, дълго заседяване на едно място, неправилна поза и др.

          Биологично-активните вещества в състава на NOVARIX, осигуряват отлично работеща формула срещу венозните заболявания.

           Действие;

 стимулира синтеза на колаген тип III и еластин, с което повишава здравината и еластичноста на съдовата стена.
 подтиска възпалителния процес в стената и клапите на вените.
 повишава венозния тонус и нормализира пропускливостта на капилярите.
 предпазва капилярите и малките кръвоносни съдове.
 В резултат на това NOVARIX:

Намалява отока и болката до пълното им изчезване.
Намалява риска от усложнения и рецидиви

            Начин  на  приложение; 

В случай, че вашият лекар не е препоръчал друго, приемайте NOVARIX 2 пъти по 1 таблетка на ден.

При остри хемороидални кризи, за постигане на по-бърз ефект, приемането на NOVARIX следва да се приложи по следната схема:

3 пъти дневно по 2 таблетки за 4 дни, последвано от
2 пъти дневно по 2 таблетки за 3 дни.
След това приемът продължава с препоръчаната дневна доза– 2 пъти по 1 таблетка за срок от 30 до 90 дни.

           Макар и рядко, в началото на приема може да се  усети  стомашно дразнене. В такива случаи продължете курса, като приемате NOVARIX по време или след хранене. До сега не са известни странични ефекти на препарата и противопоказания за неговото приемане. Поносимостта му е много добра, което позволява безопасно приемане за продължителен период от време.

            Производител; НЕОФАРМА ГРУП ЕООД