Categories

НОВАРИКС ХЕМО 60 табл. Novarix Hemo

НОВАРИКС ХЕМО 60 табл. Novarix Hemo
25,50 лв.

                 НОВАРИКС ХЕМО е препарат, предназначен за хора с хемороиди. Подпомага усещането за комфорт в областта на ануса и ректума.

                 Активни  съставки; Всяка таблетка NOVARIX HEMO съдържа:

· 500 mg микронизирана пречистена флавоноидна фракция, състояща се от 90% (450 mg) диосмин и 10% (50 mg) флавоноиди, представени като хесперидин;

· 100 mg хидролизиран колаген тип III;

· 25 mg хиалуронова киселина.

                   Колаген тип III

В организма на човека има над 20 вида колаген, които изпълняват различни функции в отделните части на тялото. В кръвоносните съдове най-важна роля има колаген тип III. Нишките на колаген тип III изграждат фина мрежа в стената на кръвоносните съдове, която поддържа тяхната форма, структура и обем. Здравината на колагеновата мрежа определя и здравината на съдовата стена. След 30-тата година от живота на човека, в резултат на процесите на стареене, естествената продукция на колаген намалява. Допълнителният прием на колаген тип III осигурява на организма възможност да поддържа стените на перианалните кръвоносни съдове здрави.

                  Хиалуронова киселина
Хиалуроновата киселина е молекула с важни биологични функции, която се съдържа в съединителните тъкани, а с възрастта нейния естествен синтез от организма намалява. Приемът на хиалуронова киселина подпомага възстановяването на тъканите, които я съдържат и има ползотворен ефект върху усещането за комфорт в перианалната зона - без парене и сърбеж.

                  Микронизирана пречистена флавоноидна фракция (състояща се от диосмин: 90% и флавоноиди, представени като хесперидин: 10%) Флавоноидите са мощни антиоксиданти, които предпазват клетките от увреждащото действие на свободните радикали и други стресиращи фактори на средата, в която се намират. Флавоноидите в NOVARIX HEMO са пречистени и микронизирани, което допринася за по-бързото им усвояване и по-високата им бионаличност в кръвоносната система. Когато попаднат в кръвообращението, флавоноидите оказват своето благоприятно въздействие върху съдовия епител, съдовата стена и венозните клапи.

                   Дозиране; В случай, че вашият лекар не е препоръчал друго, приемайте NOVARIX HEMO в доза 3 пъти по 2 таблетки на ден, след хранене в продължение на 3 - 10 дни. Схемата на прием може да се повтаря докато е необходимо.

                   Уведомете Вашия лекар, в случай, че приемате:

- аспирин или анти-коагуланти;

- метронидазолови препарати.

                  NOVARIX HEMO не се препоръчва при свръхчувствителност към някоя от съставките на препарата.  Досега не са известни странични ефекти на препарата и противопоказания за неговото приемане.

                  NOVARIX HEMO може да бъде вземан както самостоятелно, така и в комбинация с друг препарат, след консултация с вашия лекар.

                  Съхранявайте NOVARIX HEMO в оригиналната опаковка при температура до 25°С, на места недостъпни за деца.

                  Производител; НЕОФАРМА ГРУП ЕООД