Мака Lepidium meyenii
Мака се култивира повече от 2000 години и сега е един от най-известните продукти от Андите, познат в световен мащаб като невероятна суперхрана. Перу има най-добрите мака корени, които са известни като фонтана на младостта. Ползите от Мака са отдавна оценени от много изследователи и специалисти по хранене. Коренът на това растение може да се консумира по много начини. Най-често срещаната форма за ядене на сурова мака е прах от сухия корен.
Мака повишава нивата на енергия и се бори с физическата и умствена умора и стрес. Укрепва имунната система, стимулира ендокринната система, балансира диетата, избягвайки недохранването, увеличава издръжливостта при спортистите, повишава умствената яснота, подобрява концентрацията и фокусирането:
- суперхрана на инките
- Енергия
- памет
- жизненост
Начин на приложение; Ecoandino organic certified maca powder може да се смесва директно като съставка в кисело мляко, сладки и млечни продукти. Може да бъде и част от десерти, шоколадови барове и сладкиши. Тази невероятен суперхрана може да се съчетае с киноа или какаови зърна.
Мака се среща само в централните планини на Перу, главно на платото Джунин между 3800 и 4400 мес., където височината, ниските температури и силните ветрове ограничават други култури. Култивирането на това растение изглежда е започнала преди 2000 години. Екоандино има свои мака полета, свързани с малки органияни ферми на това плато.
Производител; Ecoandino, Peru