Theobroma cacao L., criollo variety
Какаовото дърво расте в перуанскa Амазонка. Традиционно се използва като лекарствена напитка. Kакаовият плод се счита за естествен стимулант с високи нива на протеини и антиоксиданти под формата на флавоноиди. Какаото съдържа най-високата концентрация на антиоксиданти, от която и да е друга храна в света. Criollo Cacao, известен като "Кралят на какаото" е сорт, който се оценява заради висококачествените си зърна с фин аромат и вкус. Какаото е важно не само заради съставките, но е и супер храна.
Ecoandino organic cacao criollo е сорт, който се признава за високото си качество и вкус. Имаме много презентации на тази суперхрана: прах от какао крило, сурови какао криоло зърна, печени какао криоло зърна, подсладени с тръстикова захар какао криоло зърна, подсладени със сироп от якон зърна, сурово какао криоло, какао криоло масло, сурова какао крило паста.
Ползи; Какаото е богато на антиоксиданти и минерали, също е естествен антидепресант и афродизиак. Какаото увеличава концентрацията и бдителността, подобрява и ефективността на други минерали и хранителни вещества в организма за по-здравословен живот.
Ecoandino organic cacao criollo powder може да се смесва директно като съставка в кисело мляко, млечни продукти и десерти. Какаовото масло и какаовата паста са чудесни съставки за шоколадови барове и сладкиши. Тази суперхрана може да бъде съчетана перфектно с мака и пурпурни царевични зърна. Подсладените какаови зърна са готови за ядене.
,, , ,,
Производител; Ecoandino, Peru