Categories

Утипро плюс 15 капс. Utipro plus

Утипро плюс 15 капс. Utipro plus
14,50 лв.

                Използва се за контрол и профилактика на инфекции на пикочните пътища, предизвикани от патогенни микроорганизми, като E.coli и други Gram(-)бактерии, обичайно участващи в етиологията на урологичните инфекции. 

                Комбинация от Gelatin и Xyloglucan (хемицелулоза), прополис, Hibiscus sabdariffa (каркаде), силициев диоксид, магнезиев стеарат, царевично нишесте.

                Химичното съединение , базирано на Gelatin и Xyloglucan (хемицелулоза), действа механично в чревния лумен и образува биофилм върхучревната лигавица, като по този начин се предотвратява контактът на патогенните микроорганизми с чревната мукоза, където е първата стъпка с тяхното разпространение и последващото им преминаване към пикочните пътища. Покрива лигавицата на червата, затруднява разпространението на бактериите и тяхното по-нататъшно проникване в пикочните пътища. Хибискус и прополис подкиселяват урината и възпрепятстват растежа на бактериите в пикочния мехур.

                 Дозиране; 

При остър цистит;  при появата на първите симптоми  да се приемат  2 x 1 капсула за 5 дни с или без антибиотик

При рецидивиращи инфекции;  За предотвратяване на рецидиви (повтарящи се инфекции)   1 x 1 капсула за 15 дни в месеца и така на няколко цикъла.

                 Производител;Montavit Ges.m.b.H., Austria